Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.

Kevyemmille 2-t koneille aikoinaan suunniteltu Finnsport 600 Cabin kellui kookkaan 4-t koneen vuoksi hieman peräpainoisesti. Moottorikaivoon kertyi samasta syystä runsaasti vettä, joka yli-
määräisenä painolastina haittasi liukuun lähtöä. Perään päätettiin tehdä uimatason alle jatke lisäämään nostetta ja turvaamaan, että kalamiehillä säilyy avotilassa touhutessa sukat kuivina.
Kellukeponttooni alkaa hahmottua. Perään kohdistuu jatkossa reilusti enemmän nostetta, kuten kuvasta näkyy. Liitos veneen pohjaan ja peräpeiliin on saumaton, joka on vielä varmistettu pulttaamalla.
Finnsportin perä alkaa olla myrkkymaalausta ja koneen paikalleen asennusta vaille valmis. Moottorikaivon pohjaa on samalla reilusti korotettu ja hiusmurtumat korjattu. Omistajan mukaan muutos oli onnistunut. Vene kelluu hyvässä asennossa ja nousee liukuun huomattavasti aikaisempaa vaivattomammin. Ajo-ominaisuudet ovat säilyneet ennallaan.
Parikymmentä vuotta vanhan jenkkiveneen pohja oli ehtinyt kokemaan kovia. Laminointi oli jo tehtaalla tehty huonosti. Kivilläkin oli joskus käyty ja vauriot paikattu tökerösti. Pohja siloteltiin ja laminoitiin metrin leveydeltä uudelleen kestämään traileriveneilyn aiheuttamat rasitukset. Kaiken kaikkiaan köliin laminoitiin 7 uutta mattokerrosta. Kuvassa pohja on jo laminoitu ja hiottu.
Vene valmiina. Pohjaan on vedetty 3 x topcoat, 3 x epoksiprimer ja 2 x myrkkymaali. Myrkkyrajan yläpuoliset korjatut alueet ja pikkunaarmut on sävytetty ja viimeistelty huomaamattomiksi. Tämän jälkeen kyljet on asianmukaisesti vesihiottu, puleerattu ja vahattu. Lopputuloksena uudenveroinen, lasimaisen kiiltävä pinta lähes 20 vuotta vanhassa veneessä.
Härski ostettaessa. Tästä lähdetään liikkeelle. Kuvia lisätään projektin edistyessä.
Takavuosien kansansuosikki, Terhi 405 Fun sai sisälleen kokonaan uudet rakenteet. Merikarvian kivikoihin hauenkalastukseen alkujaan tuunatussa kahden hengen heittoveneessä on ajosyvennystä lukuun ottamatta kokonaan korotettu tasainen turkki. Kuinka ollakaan, tällä vaatimattoman näköisellä pikkupaatilla on tehty merellä ne parhaimmat taimenreissut.
Karkea lyijykynähahmotelma siitä mitä tuleman pitää. Uusi takasiipi, pulpetin siirto eteenpäin, ajokatos ym. Moottoripuolelle tulossa ylivaihde ja reilunkokoinen intercooler.

Täältä löydät tarinaa ja lisää kuvia